torsdag 19 januari 2012

Fler presenter...

...har jag fått minsann! Oskar kom hem med ett paket från sin mamma idag, tack Karin! Att paketet innehöll böcker var ju inte så förvånande då Karin äger Helins Bokhandel i Bollnäs och jag äääälskar att läsa.


Den första boken var "Låtsaskungen" av Torgny Karnstedt. (Bilden lånad från  Google.)


"Med Låtsaskungen byter Torgny Karnstedt miljö. Han har tidigare skrivit två prisbelönta romaner om unga människors liv, Slamfarmen och Gnistskärmen. Nu återkommer han med en berättelse där han sätter barnen på en ungdomsskola i centrum. Det handlar om de så kallade problembarnen.

-Jag ska köra hela jävla Farsta på min hoj. Låtsaskungen Mikael drömmer om en Harley- Davidson. Med den ska han erövra världen. Han befinner sig fyrtio mil hemifrån, förvisad till en skola för så kallade problembarn. Där möter han Magdalena, hon är där för sitt första lärarjobb. Tidigt har det gått upp för henne att livet består av två ytterligheter- himmel och helvete. För Magdalena är jobbet en stor utmaning. För Mikael och de andra ungdomarna finns inget val. Hemma, långt där borta i bakgrunden, lurar avgrunden."

(Informationen är hämtad från Bokus.)


Bok # 2 var "Självrisk" av Elsbeth Egholm. (Bilden lånad från Google.)



"Norge har Anne Holt, Sverige har Liza Marklund och Danmark har Elsbeth Egholm"

Jydske Vestkusten

"En isande kall februarinatt vaknar Dicte Svendsen och hennes pojkvän Bo av att grannens stall står i lågor. Ensamma försöker de rädda de instängda och panikslagna hästarna. Grannparet Karen och Sören är bortresta och av Karens syster, som bor med dem, syns inte ett spår.

Men då Dictes sjuttonåriga dotter hittar en kvinnokropp en bit från deras hem tar händelserna en märklig vändning. För den avlidna är Karens försvunna syster, mördad på ett mycket makabert och brutalt sätt.

Dicte får i sin roll som journalist inblick i vad som sker och hon gör så gott hon kan för att hjälpa polisen i deras arbete. Men aldrig kunde hon ana att hennes bevakning av händelserna skulle komma att bli så farlig och personlig.

'Självrisk' är en fristående fortsättning på 'Dolda fel och brister' som kom ut 2005."

(Informationen är hämtad från Damm Förlag.)


Den tredje och sista boken var "Passion" av Lily Prior. (Bilden lånad från Google.)


"Passion utspelar sig i den italienska, kvalmiga sommarhettan och är en pikant, romantisk komedi om obesvarad kärlek, omättade lustar och oförutsägbara konsekvenser av missriktade passioner.

Föga anar den ensamme olivodlaren Arcadio Carnabuci vilket kaos som kommer att bli följden när han sår sina kärleksfrön. Medan Fernanda Ponderosa, den yppiga kvinnan i hans drömmar, motstår hans förtrollning blir däremot den strävsamma Gezabel, en medelålders mula, upp över de långa öronen förälskad i honom. Och som Gezabel får erfara är hon inte den enda vars öden sammanlänkas när olivodlarens passion sprider sin magi över trakten. Plötsligt kastar såväl slaktaren som bagaren mordiska blickar, bydoktorn och hans sköterska drivs till sinnesförvirring och ett nyfött barn förvandlas till  en ängel. Medan byn pendlar mellan krig och fred bidrar oförklarliga fenomen till den febriga stämningen och gör att passionerna svallar än hetare under den vitglödgande solen."

(Informationen är hämtad från Adlibris.)


Som ni märker är det tre väldigt olika böcker i mycket varierande genrer. Det ska bli jätteintressant att plöja igenom dessa och jag återkommer efter hand och berättar vad jag tyckte om dem. Nu ska här läsas och njutas!

//Bokpipa

2 kommentarer:

Mea Culpa sa...

Jag vill frossa i Självrisk .. ohhh .. uppflugen i soffan med en kopp varm choklad & med skräckblandad förtjusning läsa sida upp & sida ner .. det är grejjer det! :)

pipan sa...

Du kan få låna den av mig när jag har läst klart, om du vill.