söndag 24 oktober 2010

Mer Provence

När vi kom tillbaka till fastlandet (Marseille) KLÄTTRADE vi upp till Notre Dame de la Garde som jag antar är den högsta punkten i Marseille. En mycket vacker katedral med en ENORM staty på toppen som Ida var grymt imponerad över. "Är det äkta guld" frågade hon andlöst. Det var synd om Ida för hon hade supernageltrånget som Gud glömde och förbannade oss vuxna efter noter när hon insåg att vi hade kunnat åka bil hela vägen upp. (Opps!)
Ida vilar tån, nästan framme.
Hela katedralen i bild. (Denna bild är lånad från Google)
Närbild på den imponerande statyn. (Har även lånat denna bild.)
Såhär ser det ut inuti, ingen brist på guld där heller.
Kolla in taket, wow!
Jag pekar ut detaljer i taket för Ida.
Då detta är en kyrka tillägnad sjömännen, båtarna och deras beskydd är väggarna fulla med bilder på förlista skepp och namnen på de som följde skeppen ner i djupet.

Som i alla andra katolska kyrkor kunde man även här tända ljus för sina döda och lämna in "bönelappar" i en liten låda. Eftersom Ida är den kattvän hon är gjorde vi det för vår fina Devon Rex-katt Sheena, som hade somnat in strax före resan.
R I P Sheena.

När vi kände oss tillräckligt andligt påfyllda och Ida hade fått med sig en liten souvenir i form av en medaljong med Jungfru Maria på gav vi oss iväg till Ollieres där vi skulle bo resten av veckan. Mer om det i nästa "avsnitt."

//Kyrkopipa







2 kommentarer:

CARRO sa...

Vilka härliga bilder!!! Vill åka dit jag med, känner jag nu...

Hoppas du blir bra i din förkylning nu :D

Kram kram

pipan sa...

Tack Carro, u ain't seen nothing yet! (I'm in love with Provence)//Millan